Veelgestelde

VRAGEN

Wat is Aer?

Aer is een nieuw uniek woonconcept van Dura Vermeer. De 1e Aer woning is een compacte en comfortabele grondgebonden woning. Aer is bio-based, circulair en biedt veel flexibiliteit in beukmaat, plattegrond indeling en uitstraling. Een volledig geprefabriceerde 3D module vormt de kern. Deze slimme module zorgt voor constructieve stevigheid en de volledige installatietechniek is hierin geïntegreerd. Doordat de module in 1 keer in het midden van de woning wordt geplaatst, wordt een aantrekkelijke plattegrond met optimale en flexibele leefruimte gecreëerd.

Voor wie is AER?

Aer is ontwikkeld voor sociale huur, middenhuur en sociale koop. We komen graag in contact met ambitieuze woningcorporaties, institutionele beleggers en ontwikkelaars die samen met Dura Vermeer willen bouwen wat nodig is. 

Hoe geeft Dura Vermeer invulling aan conceptueel bouwen?

Voor Dura Vermeer is conceptueel bouwen meer dan standaardiseren. Wij willen graag dat een concept zeer flexibel blijft en makkelijk inzetbaar is in gebiedsontwikkelingen. Conceptueel bouwen stelt Dura Vermeer in staat om met hetzelfde aantal mensen méér mooie, duurzamere projecten en gebieden te realiseren. En het zorgt daarmee voor meer betaalbare woningen die duurzaam en flexibel kunnen worden gebouwd.

Welke woonconcepten heeft Dura Vermeer?

Dura Vermeer geeft invulling aan conceptueel bouwen door het aanbieden van meerdere woonconcepten met elk unieke eigenschappen. We onderscheiden PCS Pro, Blokje Om, Blokje Op en Blokje Omhoog en we voegen nu ook AER toe. Dura Vermeer heeft de overtuiging dat meer dan 80% van onze ontwikkel- en bouwprojecten conceptmatig kan worden ontwikkeld en gebouwd. 

Hoe flexibel is AER en wat valt er te kiezen? 

In de basis heeft een Aer-woning compacte afmetingen en een beukmaat van 4.50m¹. Flexibiliteit vormt echter het fundament. Aer kent dan ook meerdere beukmaten, waarmee binnen 1 blok ook nog eens gevarieerd kan worden omwille van doelgroep segmentatie. Ook is het mogelijk om te spelen met de diepte van de woning, een diepere woonkamer of juist een minder diepe eetkamer. De opdrachtgever bepaalt. AER is uit te voeren in verschillende architectuur stijlen en kan met een platdak of zadelkap worden uitgevoerd. De woning krijgt 2 uitvoeringsniveaus hierdoor is de standaarduitvoering afgestemd op de doelgroep.  

Op wat voor manier wordt de woning gebouwd?

De woning wordt volledig uitgevoerd in Houtskeletbouw (HSB). Het middelste deel van de woning is een HSB 3D module. Deze geprefabriceerde module zorgt voor de constructieve stevigheid en biedt ruimte aan de volledige techniek van de woning. Dit betekent dat de technische ruimte, de meterkast, de keuken en de badkamer niet meer op de bouwlocatie worden gemaakt, maar in 1 keer op een vrachtwagen vanuit de fabriek naar de bouwplaats worden gebracht. De overige delen van de woning zoals de wanden, vloeren en plafonds worden als 2D element efficiënt, voor het vervoer, gestapeld en op locatie geassembleerd.  

Wat kost de woning?

Neem svp contact op voor een goed gesprek met Dura Vermeer over betaalbare duurzaamheid. 

Hoe zit het met gestapelde bouw en Aer? 

We weten dat er in Nederland grote behoefte bestaat naar gestapelde conceptuele woningbouw. Op dit moment vullen we dit in door middel van onze woningconcepten PCS-Pro en Blokje Omhoog. 

Wat is de planning

Op 14 december 2023 is Aer gelanceerd op deze website. In het 1e kwartaal van 2024 starten we met de bouw van een 1:1 mock-up. In 2024 laten we de markt verder kennis maken met Aer.

Met wie kan ik contact opnemen?

Voor vragen over het woonconcept en mogelijke samenwerkingen kan contact opgenomen worden met Maurice Hadderingh, Manager innovatie en productontwikkeling

Email: m.hadderingh@duravermeer.nl

Telefoon: +31618716055