Minder standaard

MEER MODULAIR. ELEMENTAIR. REVOLUTIONAIR. CIRCULAIR.

Aer is een nieuw uniek woonconcept van Dura Vermeer. Met Aer bouwen we een compacte grondgebonden woning in houtskeletbouw met een multifunctionele 3D module als kern en een flexibele plattegrond. Aer is bio-based, industrieel en circulair en is de meest flexibele bouwoplossing voor de toekomst. En dat allemaal met 55% minder CO2-uitstoot. Dat is Het Nieuwe Normaal. Aantoonbaar duurzaam en klaar om de gestelde Parijs klimaatdoelen van 2030 nu al te behalen.  

Kern AER 60
Eetkamer
01.

COMPACTE KERN

De volledig geprefabriceerde 3D module vormt op de begane grond en de verdieping de kern en bestaat onder andere uit de technische ruimte, de meterkast, de keuken, de trap en het toilet. Deze compacte module wordt in één keer vanuit de fabriek naar de bouwplaats gebracht. Wanden, plafonds en vloeren worden als 2D element efficiënt gestapeld voor vervoer. Op locatie wordt alleen nog geassembleerd en zo worden traditionele bouwwerkzaamheden met 92% gereduceerd. Doordat we de module in 1 keer in het midden van de woning plaatsen creëren we een aantrekkelijke plattegrond met optimale en flexibele leefruimte. Ook ontstaat er maximale flexibiliteit voor de indeling van de gevels.  

02.

FLEXIBELE PLATTEGROND

Aer onderscheidt zich door de flexibele en slimme plattegrond en is ontwikkeld in nauwe afstemming met de Woonstandaard 3.0 van Aedes en Netwerk Conceptueel Bouwen. De daarbij behorende Product-Marktcombinaties, PMC 2, 3 en 4 kunnen worden ingevuld met Aer. De woning heeft in de basis 2 lagen en een plat dak, maar kan ook worden uitgevoerd met een zadeldak van 30° of 35°. Beukmaten zijn beschikbaar vanaf 4.50m¹ en binnen een woningblok is variatie van de beukmaat mogelijk. De woning kan naar wens, op blokniveau met 60cm verdiept of ingekort worden.

Woonkamer
03.

VARIATIE

De verdieping telt standaard 2 slaapkamers maar een extra studeer- of slaapkamer kan ook. Een derde of vierde slaapkamer op zolder is mogelijk in combinatie met een 35° kap en een vaste trap. De woning varieert in gebruiksoppervlakte van 77m² tot 141m² en het bruto vloeroppervlakte loopt van 89 m² tot 180m². De praktische keuken bevindt zich in het midden van de woning waardoor de bewoners zelf kunnen bepalen wat de woon- en wat de eetkamer wordt.

04.

KEUKEN

Letterlijk en figuurlijk het middelpunt in een Aer-woning is de keuken. Om de compacte ruimte optimaal te benutten hebben twee gerenommeerde keukenproducenten een aantrekkelijke Aer keukenlijn ontworpen. Beide met een duurzame impact maar tegelijkertijd met een andere kijk op modulariteit, circulariteit, restwaarde en betaalbaarheid. De keukens zijn verkrijgbaar als corporatie- en beleggersuitvoering en er is een compleet optieprogramma. Hierbij kan ook de huurder, daar waar dat wenselijk is, de keuken naar eigen wens en budget verder samenstellen.

Dura Vermeer AER Image6a Schaduw 231213
05.

GEVEL

Aan veel stedenbouwkundige uitdagingen is invulling te geven met Aer. In de basis beschikt de woning over gevels en kozijnen van hout. Daar waar een houten gevel, stedenbouwkundig, niet mogelijk blijkt vanwege bijvoorbeeld een beeldkwaliteitsplan dat nog geen rekening houdt met Het Nieuwe Normaal, bieden we een gevelafwerking aan met minerale steenstrips. Er zijn uiteenlopende architectuurstijlen beschikbaar waarbij niet alleen is gekeken naar gevelmaterialisatie maar ook naar een groot aantal opties waarmee de woning voor nagenoeg iedere welstandsnota geschikt is te maken.

06.

ENERGIE & TECHNIEK

Aer krijgt een minimale en innovatieve installatie voor snel koelen en verwarmen BENG 2=0 is de standaard en NOM (incl. energiemonitoring voor EPV) is optioneel mogelijk. De woning wordt uitgerust met een compacte installatie. Een buitenunit wordt niet toegepast dus er is gegarandeerd geen overlast in de buurt door de warmtepomp. De minimale installatie is gebruiksvriendelijk en heeft ook een gunstig effect op de onderhoudskosten. Aer is ook geschikt voor de aansluiting op een warmtenet/stadsverwarming. Draadloze schakelaars zijn in de hele woning standaard.

89%

AFVALREDUCTIE

92%

ASSEMBLAGE OP DE BOUWPLAATS

75%

SNELHEIDWINST

100%

BETAALBAAR

55%

CO2-REDUCTIE

Veelgestelde

VRAGEN

Meer weten over Aer? Bekijk de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Maurice Hadderingh, Manager Innovatie en Productontwikkeling, bij Dura Vermeer